Att göra kring Garden Route

sevardheter-garden-route

En stor anledning till att många väljer att bila längs Garden route är de vackra utsikterna men det finns också mycket att göra kring Garden route, både för den som vill sola och ta det lugnt och för den som vill vara mer aktiv.

Aktiviteter

Förutom sol och bad så finns det hur mycket som helst att göra längs med Garden route. För den äventyrslystne finns bland annat världens högsta bungy jump vid Bloukrans-bron, absailing, kloofing, paragliding etc. Man kan också hoppa fallskärm i Plettenburg och prova på canoping (åka linbana med sele mellan träd) i Tsitsikamma. Tycker man om att vandra så har Tstsikamma National Park och likaså Wilderness national Park många fina vandringsleder.

I Knysna kan man göra ”the Featherbed experience” en vacker vandring ute på ett privat naturreservat. I Mossel bay kan man dyka med vithaj, åka ut på valsafari under säsong alternativt åka ut på djuphavsfiske.

För den golfintresserade finns det massor med bra golfbanor till mycket rimliga priser. Många av hotellen har även spa-anläggningar och massörerna är oftast mycket duktiga.

Safari

Garden Route slutar officiellt i Port Elizabeth och när man ändå är här borde man passa på att gå på safari innan man återvänder till Kapstaden. Detta är ett malariafritt område och även om det inte är alls i samma storlek som till exempel Kruger Parken så finns det ändå en hel del djur och flera privata game lodges har “Big five”. Nackdelen kan vara att det är relativt små, vilket förtar en del av den “vilda” känslan.

Addo Elephant National park ligger bara cirka 40 min från Port Elizabeth och är framförallt känt för sina elefanter. Förutom flera hundra elefanter kan du även här se ”Big five”. För safari så finns flera olika alternativ: Man kan antingen boka in sig på ett lodge och då brukar måltider och game drives ingå, eller så bokar man in sig på ett Bed & Breakfast eller liknande. Man kan då köra runt själv inne i parken eller boka in sig på separata game drives. Allt beroende på vad man har för budget.

Pumba Private game reserve kostar till exempel ganska mastiga R 4000 (c:a 4000 kr) per person och natt. Detta kan jämföras med inträdet till Addo Elephant park som är cirka R 110 (c:a 110 kr) per person. Där kan man också göra game drives med deras rangers för ungefär R 190 (c:a 190 kr) per person. Inne i parken finns det också boende i stugor med självhushåll för runt R 350 (c:a 350 kr) per person (läs mer) samt lite lyxigare lodger.

Pumba anordnar också så kallad ”day safari” då man först gör en eftermiddagssafari, sedan har middagsbuffé och avslutar med ytterligare en kvällssafari. Detta kostar cirka R 800 (c:a 800 kr) per person. Här kan du läsa mer om safari.

Relaterade artiklar

Relaterade foton

canoping

Canoping, att åka på lina mellan träd, är en populär aktivitet i Tsitsikamma.

I Mossel Bay kan man dyka med vithajar.

I slutet av Garden Route, något norr om Port Elizabeth, ligger Addo Elephant Park och ett par private game reserves där man kan åka på safari.

garden-route-strand

Det finns många vackra stränder längs Garden Route. Man kan surfa och till viss mån bada också, men det är relativt kallt i vattnet.

Vill du ha hjälp att boka?

african-tours-logo
 • Passionerade experter
 • Välj bland över 100 resor
 • Skräddarsytt eller rundresa
kapstaden-com-logo
 • Inga extra avgifter
 • Svenska guider
 • På plats i Sydafrika

[email protected] – 08-519 70 339
Besök: http://www.kapstaden.com

 • Safari, boende, bilar
 • Avgiftsfria bokningar
 • I Sydafrika sedan 1993
sydafrikaexperten-logo
 • Inga avgifter eller påslag!
 • På plats i Sydafrika
 • Stor tillgänglighet

Gillar du MittSydafrika.se?

hagelberg