Safari till fots

safari-till-fots

Om du vill uppleva safari på ett helt annat sätt så kan en promenadsafari Africa on Foot vara ett spännande alternativ. Africa on Foot utgår ifrån sitt lodge i det privata reservatet Klaserie Game Reserve i anslutning till Krugerparken. Likt de andra privata reservaten bor man mitt inne i parken och har bokstavligen djuren gåendes igenom lodget på nätterna!

Det som skiljer sig från de andra lodgerna är att man har möjlighet att gå på “walking safaris” där man går till fots i bushen tillsammans med otroligt kunniga och dessutom beväpnade guider. Att se djuren och naturen till fots är en upplevelse som verkligen är något helt annat då själva naturupplevelsen blir otroligt mycket starkare!

Att observera djuren till fots skiljer sig betydligt från att se desamma från en safarijeep. Det är helt tyst och man försöker alltsomoftast smyga sig på djuren och hålla sig osedd (och inte heller i doftriktningen). Bara att se djuren från en annan synvinkel och som en deltagare i samma naturliga miljö som dem gör att man får ett helt annat perspektiv på sin safari.

En annan intressant aspekt av att gå på promenadsafari är att man tar del av helt andra saker än man gjort från jeepen. Guiderna fokuserar mycket på att vissa hur spårandet av djuren går till, man lär sig tassavtrycken och när en leopard har kissat på en buske nyligen (det luktar varma popcorn!).

Promenadsafari gör man bara på morgnarna så på kvällsturerna tar man jeepen. Det är en bra mix eftersom man oftast har större chanser att se mer från jeepen då man kan täcka större ytor under samma tid. Man kan välja att ta jeepen även på morgnarna om man vill tex om man är för trött för att gå. De långa promenaderna (2-3 h) kan vara tunga om man är ovan.

Är det säkert?

Man kan tänka sig att det viktigaste man bär med sig under en promenadsafari är guidernas gevär. Det är dock bara sekundärt jämfört med guidernas erfarenhet och skicklighet. De vet exakt vad de gör och hur de ska hantera djuren. Det är bara i yttersta nödfall de tvingas skjuta och det har inte hänt någonsin vid Africa on Foot’s safaris. Det är med andra ord säkert att gå på promenadsafari men självklart inte lika säkert som en jeepsafari.

Är det säkert?

Om du är sugen på att testa promenadsafaris så kontakta antingen lodget direkt på AfricaOnFoot.com eller boka via någon av resebyråerna. Emellanåt kan resebyråerna skaffa rabatter så det är värt att kolla.

Promenadsafari finns inte bara på Africa on Foot och heller inte bara kring Krugerparken. Man kan även testa på promenadsafari i Hluhluwe nationalpark, där man även sover över i bushen.

Relaterade artiklar

Relaterade foton

flodhast

En flodhäst visar vad som händer om vi kommer närmare.

giraff

När man ser en giraff från gräsnivå inser man verkligen hur långa, och ståtliga, dessa djur är!

Africa on Foot-lägret är lyxigt i all sin enkelhet

Vill du ha hjälp att boka?

african-tours-logo
 • Passionerade experter
 • Välj bland över 100 resor
 • Skräddarsytt eller rundresa
kapstaden-com-logo
 • Inga extra avgifter
 • Svenska guider
 • På plats i Sydafrika

[email protected] – 08-519 70 339
Besök: http://www.kapstaden.com

 • Safari, boende, bilar
 • Avgiftsfria bokningar
 • I Sydafrika sedan 1993
sydafrikaexperten-logo
 • Inga avgifter eller påslag!
 • På plats i Sydafrika
 • Stor tillgänglighet

Gillar du MittSydafrika.se?

hagelberg