Safari i Hluhluwe / Umfolozi

hluhluwe-umfolozi

Hluhluwe-parken vid Sydafrikas östkust är den äldsta nationalparken i Sydafrika och är inte bara känd för sina insatser för djurlivet utan också för sina stenåldersfynd.

Hluhluwe / Umfolozi ligger i hjärtat av Zululand och är provinsens enda park med the Big Five, och ett 80-tal andra djurarter inklusive nilkrokodil, flodhäst, gepard, hyena, giraff, zebra, 300 olika fågelarter och många andra djur. Det är också ett av världens bästa platser för att hitta nyala (en sorts antilop). Därtill finns det en stor variation av olika fåglar.

Parken är känd för att ha återbördat den vita noshörningen från ett akut utrotningshot under 50- och 60-talet. Idag har parken kring 1600 vita noshörningar, vilket är mer än någon annanstans i världen. Man har till och med lyckats få fram så många att man haft möjlighet att skicka nosthörningar till andra parker i världen.

Hluhluwe och Umfolozi (ibland kallat iMfolozi) är egentligen två olika parker som ligger bredvid varandra. De sitter dock ihop och kan räknas som en.

Parkerna erbjuder inte bara möjligheten till safari med egen bil utan har även safari till fots! I denna safari går man över några nätter igenom parken tillsammans med beväpnade guider. En mycket spännande upplevelse där du kommer mycket nära naturen, kanske närmare än du vågar?

Hluhluwe/Umfolozi eller Krugerparken?

Även om Hluhluwe/Umfolozi erbjuder riktigt bra safari så kan de förstås inte riktigt mäta sig med Krugerparken i form av storlek och antal djur. Hluhluwe/Umfolozi har dock en mycket bra safari och är absolut ett alternativ om man inte vill eller kan ta sig upp till Krugerparken.

Parken har också fördelar jämfört med Krugerparken som att den till exempel känns lite tommare. I Krugerparken kan det ibland bli så att en handfull bilar stannar vid en intressant plats där man i Hluhluwe/Umfolozi kan få vara helt själv. Parkerna är också mycket vackra i sig med floden som rinner igenom kuperade landskapet.

Den generella rekommendationen är att parkerna är värda att besöka om man inte vill eller kan åka till Krugerparken eller som ett komplement till Krugerparken. Passa även på att besöka fantastiska St Lucia som bara ligger en timme bort.

Rekommenderat boende i Hluhluwe/Umfolozi

Ett riktigt trevligt stället att bo på i Hluhluwe/Umfolozi är Hilltop Camp som har allt från lyxiga lodger till self catering rum.

Relaterade artiklar

Relaterade foton

elefanter-pa-vagen-hluhluwe

Elefanthord passerar vägen under vår safari

hluhluwe-skydd

Parken har här och var skydd uppsatta vid vattenhål så att man, dold, kan se djuren på nära håll.

Flodbädden i Umfolozi lockar elefanterna med sin svalka.

Det är fullt möjligt att ta sin egen bil och utforska parken.

Vill du ha hjälp att boka?

african-tours-logo
 • Passionerade experter
 • Välj bland över 100 resor
 • Skräddarsytt eller rundresa
kapstaden-com-logo
 • Inga extra avgifter
 • Svenska guider
 • På plats i Sydafrika

[email protected] – 08-519 70 339
Besök: http://www.kapstaden.com

 • Safari, boende, bilar
 • Avgiftsfria bokningar
 • I Sydafrika sedan 1993
sydafrikaexperten-logo
 • Inga avgifter eller påslag!
 • På plats i Sydafrika
 • Stor tillgänglighet

Gillar du MittSydafrika.se?

hagelberg