Safari

safari

Sydafrika är ett utmärkt land för Safari även om det skiljer sig till viss del från länder som tex Kenya. De allra mest spännande djuren finns att se och uppleva på nära håll.

Det är nästan ett måste att gå på safari när man besöker Sydafrika. Att få se en elefant majestätiskt passera förbi bilen är en mäktig syn, eller om du har tur se någon av de stora rovdjuren fånga sitt byte.

Det finns ett antal olika parker i Sydafrika där Krugerparken är den mest kända. Addo elephant park och Hluhluwe / Umfolozi är två andra stora. De skiljer sig lite från varandra, till viss del vad man kan se för djur men framförallt hur det ser ut i omgivningarna.

Vill man göra en längre resa genom Sydafrika med betoning på safari är ett förslag att göra lite safari i Kruger och sedan köra ner genom Swaziland och även stanna till i Hluhluwe och St Lucia-området för ytterligare, och något annorlunda, safari. Sedan kan man fortsätta ner mot Durban för sol och bad för att därifrån flyga vidare till Kapstaden eller mot Garden Route.

Var kan du se vilket djur bäst?

Åker du på safari för att se tett specifikt djur kan det vara värt att undersöka om den parken du åker till verkligen har det djuret. Vissa parker är det lättare än andra att se ett visst djur.

Djur

Elefanter

Lejon

Noshörning

Giraff

Flodhäst

Leopard

Buffel

Krugerparken

smiley-good
smiley-perfect
smiley-good
smiley-perfect
smiley-good
smiley-perfect
smiley-perfect

Addo

smiley-perfect
smiley-good
smiley-good
smiley-perfect
smiley-bad
smiley-ok
smiley-perfect

Hluhluwe/Umfolozi

smiley-good
smiley-good
smiley-perfect
smiley-perfect
smiley-good
smiley-good
smiley-perfect

Läs vidare

Om du ska åka på safari är det några saker du bör tänka på, vi listar dessa saker i artikeln saker att tänka på inför safarin.

Om du är nyfiken på vilka djur man ofta ser i Sydafrika så hittar du ett axplock av dem i artikeln om djurlivet i Sydafrika

För en närmare beskrivning av de olika parkerna så kan du läsa vidare om dem i respektive artikel: Krugerparken, Hluhluwe/Umfolozi och Addo elephant park.

Relaterade artiklar

Relaterade foton

safari-buskig

En stor skillnad på safari i Sydafrika jämfört med tex Kenya är att omgivningarna är buskigare, vilket ibland gör det svårt att se djuren.

safari-zebraunge

En zebraunge ute med osäkra steg.

safari-asfalt

Vanligtvis sker safarin på asfalterade vägar. Endast på privata game reserves kan man åka off-road. Detta kan ofta innebära en stor skillnad på hur nära djuren man kommer.

safari-privata-parke

Ibland kan man komma riktigt nära djuren.

Vissa mindre parker är bra för att man hinner se många olika djur på en kort tid. De kan dock kännas lite tråkiga då det nästan blir mer av ett “utomhuszoo” än ett safari, om de är för små. Detta gäller inte de privata parkerna kring Krugerparken.

Ofta går en del av safarin i mörker och med hjälp av starka lyktor. Det är på natten och i gryning/skymning som man har stor chans att se framförallt rovdjuren.

Vill du ha hjälp att boka?

african-tours-logo
 • Passionerade experter
 • Välj bland över 100 resor
 • Skräddarsytt eller rundresa
kapstaden-com-logo
 • Inga extra avgifter
 • Svenska guider
 • På plats i Sydafrika

[email protected] – 08-519 70 339
Besök: http://www.kapstaden.com

 • Safari, boende, bilar
 • Avgiftsfria bokningar
 • I Sydafrika sedan 1993
sydafrikaexperten-logo
 • Inga avgifter eller påslag!
 • På plats i Sydafrika
 • Stor tillgänglighet

Gillar du MittSydafrika.se?

hagelberg