Planera din resrutt

planera-resan

Sydafrika är ett stort land, mycket större än man tänker sig när man planerar sin resa. Det är lätt att försöka hinna med allt. Detta kapitel är till för att hjälpa dig att planera din semester så att du får se det du vill utan att spendera hela semestern i bil och flyg.

Se på kartan ovan, det är en skalenlig bild av Sydafrika placerad över Europas karta. Tanken med bilden är att illustrera hur stort landet faktiskt är eftersom många gör misstaget att försöka hinna med allt under sin sydafrikaresa på två-tre veckor? Skulle du vilja se “allt” i Europa på två-tre veckor?

I det här läget har du säkert en lista med platser du gärna skulle vilja se när du är i Sydafrika. Det du behöver göra nu är att få ihop detta till en resrutt samt planera när du ska göra din resa och vad du vill prioritera. Vissa saker kan man nämligen bara göra under vissa delar av året, till exempel valskådning.

När bör du åka?

Generellt sett är oktober till april populära månader att besöka Sydafrika då det är varmt i landet (och kallt i Sverige). Denna tid passar också bra för att se det mesta landet har att erbjuda. För att se om de aktiviteter du vill göra bör du börja med att se vår artikel med en karta över när på året du bör åka.

Om en stor anledning till att du åker är för att komma till värme och sol bör du också ta en titt på vår artikel om Sydafrikas väder och klimat, så att du inte blir besviken.

Planera en resrutt

Det är relativt lätt att ta sig runt i landet, de stora vägarna är välskötta och vägsystemet är i stort sett bra. Emellanåt kan dock trafiken och trafiksäkerheten göra att det går långsamt att ta sig fram. Landet är också, som sagt, väldigt stort så underskatta inte sträckorna när du planerar att bila!

Att flyga inrikes eller ta tåg är alternativa och relativt billiga sätt att förflytta sig mellan de olika områdena i Sydafrika. Det kan ofta vara värt att hoppa över ett stopp emellan två delar av landet för att spara ett par dagar i bilen.

Vill du ha exempel på resrutter som är välbalanserade och som visar en hel del av vad Sydafrika har att erbjuda bör du se över vårt kapitel med exempel påresrutter.

Få hjälp av en resebyrå

De resebyråer vi tipsar om här på MittSydafrika.se har alla Sydafrika som specialitet med anställda som är experter på Sydafrika (eller hela företaget fokuserat på Sydafrika). De besitter enormt mycket kunskap om landet och kan hjälpa dig att sätta ihop en rutt som passar din “önskelista” och komma med förslag på om din rutt kommer att fungera.

Om du inte vet om, när eller varför, du ska anlita en resbyrå kan det vara en bra idé att läsa vår artikel om att boka själv eller anlita en resbyrå så får du förhoppningsvis en bättre uppfattning om vad som passar dina behov bäst. Där finns också information om vilken gratishjälp man kan få.

Nu när du vet vad du vill besöka, när du ska åka och ungefär när du kommer vara på respektive plats är det läge att börja titta på flyg, hotell och hyrbil och sätta planen i verket!

Relaterade artiklar

Vill du ha hjälp att boka?

african-tours-logo
 • Passionerade experter
 • Välj bland över 100 resor
 • Skräddarsytt eller rundresa
kapstaden-com-logo
 • Inga extra avgifter
 • Svenska guider
 • På plats i Sydafrika

[email protected] – 08-519 70 339
Besök: http://www.kapstaden.com

 • Safari, boende, bilar
 • Avgiftsfria bokningar
 • I Sydafrika sedan 1993
sydafrikaexperten-logo
 • Inga avgifter eller påslag!
 • På plats i Sydafrika
 • Stor tillgänglighet

Gillar du MittSydafrika.se?

hagelberg