Vad som behöver förbokas

boka-i-forhand

Det finns vissa aktiviteter som kan behöva förbokas. I detta kapitel försöker vi reda ut vad du behöver förboka och vad du kan boka på plats.

Många planerar en semester till Sydafrika och vill hålla saker och ting öppna, “ta dagen som det kommer” och planera resan allt eftersom. Detta kan förstås vara ett väldigt avkopplande och skönt sätt att resa på. Det kan dock ibland vara svårt att kombinera med att dessutom se och göra så mycket man vill.

Tänk dig att du planerar 1-2 dagar på en ort, tex St Lucia, där du vill prova på lite av vad orten erbjuder i form av sköldpaddssafari, snorklingturer etc. En till två dagar må vara tillräckligt att spendera i St Lucia men har man inget förbokat kan man bli väldigt besviken när man inser att sköldpaddssafarin inte är förrän på torsdag då tidvattnet är bra, samt att safarin är fullbokad! Man får då åka därifrån utan att kunna göra detta, alternativt stanna kvar längre än planerat. Generellt sett bör aktiviteter på mindre orter förbokas då det kan finnas ett begränsat antal platser.

Förboka rum om du vet när du kommer befinna dig orten

För att undslippa dessa problem så finns det alltså aktiviteter man bör förboka. Som nämndes i förra kapitlet så bör man ofta förboka hotell i populära resmål under högsäsong, till exempel Garden Route. Detta för att det finns ett begränsat antal rum och väldigt stor efterfrågan på rummen, så rekommendationen är att förboka hotell om du vet vilket datum du kommer att vara på orten!

Överhuvud taget är det bra att förboka om man har ett späckat schema. Försök tänka dig in i situationen när du anländer till en ort lite senare på kvällen efter en lång bilresa. Alla är trötta och barnen är hungriga, då är det skönt att ha ett rum förbokat!

Safaris ska förbokas

Alla typer av safari och aktiviteter som rör vilda djur bör förbokas. Det gäller förstås safari i Krugerparken men också valskådningssafari och vithajsdyk. De senare behöver du bara ha några dagars framförhållning på. Detta också för att se om man har sett valar och hajar i området den senaste tiden. Har man inte gjort det kan det vara värt att tänka om.

Safari lodges är också något som bör förbokas långt i förväg. De kan bli förbokade flera månader i förväg!

Populära Otter trail i Tsitsikamma är också något som behöver bokas långt (månader) i förväg.

Andra typer av aktiviteter som oftast inte behöver förbokas är vanliga aktiviteter som kan utföras varje dag. Detta gäller allt från bungyjumping till vandringsturer. Ibland kan man dock få en rabatt av att förboka så det kan vara värt det ändå.

Förboka under högsäsong

Kring jul och nyår bör det mesta förbokas, detta gäller hotell och de flesta typer av aktiviteter. Anledningen är att det inte bara är populärt bland turister att besöka Sydafrika under denna tid. Det är även den tid då sydafrikanerna själva ger sig ut och reser, vilket gör att det är otroligt fullbokat överallt! Vissa hotell kan vara förbokade redan i juni! Detsamma gäller till viss mån, om än i mindre omfattning under januari och februari.

Kontentan är alltså att om du vet att du kommer vilja göra något på en viss plats är det rekommenderat att man förbokar aktiviteten (samt hotellrum). Du kan då antingen se vad MittSydafrika rekommenderar, boka via en agent eller googla aktivititeten och boka själv via mejl eller telefon.

Det är klart att allt inte behöver förbokas men ju striktare schema du har och ju högre krav du har på boende och aktiviteter, desto bättre är det att förboka.

Nästa kapitel handlar om det du kan behöva tänka på när du är på plats i Sydafrika.

Relaterade artiklar

Vill du ha hjälp att boka?

african-tours-logo
 • Passionerade experter
 • Välj bland över 100 resor
 • Skräddarsytt eller rundresa
kapstaden-com-logo
 • Inga extra avgifter
 • Svenska guider
 • På plats i Sydafrika

[email protected] – 08-519 70 339
Besök: http://www.kapstaden.com

 • Safari, boende, bilar
 • Avgiftsfria bokningar
 • I Sydafrika sedan 1993
sydafrikaexperten-logo
 • Inga avgifter eller påslag!
 • På plats i Sydafrika
 • Stor tillgänglighet

Gillar du MittSydafrika.se?

hagelberg